Omgeving

ZILVERROUTE
Bij de VVV (Stadhuisstraat 1) is tevens de open-atelierroute verkrijgbaar.
Deze wandelroute leidt u langs diverse zilversmidateliers, onder andere de Watertoren welke midden de negentiger jaren gerestaureerd is en momenteel aan drie zilversmeden plaats biedt.

MUSEA
Nederlands ZILVERMUSEUM Schoonhoven
Het museum beschikt over een vaste collectie van vier eeuwen zilver in Nederland en de ontwikkeling van de diverse technieken van zowel zilver- als goudbewerking. Daarnaast is er aandacht voor de geschiedenis van de Zilvermerken en beschikt het museum over een grote collectie klokken en horloges.

Het Schoonhovens Edelambachtshuys
In de voormalige Synagoge is een grote particuliere collectie antiek zilver uit Schoonhoven van de Gouden Eeuw tot 1900 ondergebracht. Ook hedendaags zilver en de vervaardiging hiervan zijn in de zilversmidswerkplaats te bewonderen. Naast deze hedendaagse werkplek is ook de werkplek van een zilversmid uit de 17e eeuw te bezichtigen evenals een Mikwh, een traditioneel Joods bad dat achter de synagoge is gevestigd.

Haven 13, 2871 CK Schoonhoven
Tel: 0182-382614

Streekmuseum voor de Krimpenerwaard ´de Crimpenhof´
Het museum beschikt over een vaste collectie die een beeld geeft van het wonen en werken op het platteland in de Krimpenerwaard in de 19e en begin 20e eeuw. Daarnaast zijn er regelmatige wisselende exposities.
IJsseldijk 312, 2922 BM Krimpen a/d IJssel
Tel. 0180-514866

Natuurmuseum `De Wielewaal´
Vlakbij de stad Schoonhoven bevindt zich het natuurmuseum “de Wielewaal” waar de bezoeker alles te weten komt over de aanwezige dieren en planten in de Lopikerwaard en de natuurwaarden die er in de omgeving te vinden zijn. Ook is er een klompenwinkeltje.

www.museumdewielewaal.n


ZWEMBAD
’t Wilgerak
Lekdijk Oost 1
Schoonhoven
Tel. 0182 – 38 27 49

Zwembad ’t Wilgerak in Schoonhoven mag zich het beste zwembad van de provincie noemen.
Het openluchtzwembad is provinciewinnaar van de verkiezing Zwembad van het Jaar 2010.

Top