MET TROTS OPNIEUW GECERTIFICEERD

Op 30 augustus 2018 werd Huize Binnendijks bezocht door een mystery guest van Stichting Bed & Breakfast Nederland. Met trots delen we de onderstaande rapportage:

Ervaring mystery guest
Met veel plezier kijken wij terug op een zeer geslaagd verblijf bij Huize Binnendijks in Schoonhoven. We werden vriendelijk ontvangen door gastvrouw Adrie die uitgebreid de tijd nam om ons rond te leiden door de mooie, goed onderhouden vakantiewoning.

Er is een volledig ingerichte keuken die van alle denkbare gemakken is voorzien. Het fijne van dit huis is dat de slaapkamers gescheiden zijn van het woongedeelte waardoor nachtrust gegarandeerd is. Beide slaapkamers zijn voorzien van fijne bedden, ramen met luxaflex en horren, veel kastruimte en een wastafel.

Op de benedenverdieping is een nette douche met wastafel en een aparte toiletruimte aanwezig. De zitkamer is heel ruim met een grote bank, salontafel, televisie en twee stoelen. Het huis is voorzien van vele ramen (met horren en luxaflex) waardoor het fijn licht is en je van alle kanten een mooie uitzicht naar buiten hebt. Ook is er een grote eetkamertafel met vier stoelen.

Het huis is prachtig gelegen in een landelijke omgeving. Op drie plaatsen rondom het huis zijn zit mogelijkheden om buiten te genieten van het mooie weer met uitzicht op de fruitbomen, schapen en het water. In deze omgeving kun je heerlijk fietsen en wandelen. In het huisje liggen diverse fiets- en wandelroutes en Adrie gaf ons hier ook de nodige informatie over. Voor gasten met (elektrische) fietsen is er voldoende ruimte om deze (veilig) te stallen en evt. op te laden.

’s Morgens werden wij door de gastvrouw verwend met een uitgebreid ontbijt met een diversiteit aan verse producten die met zorg gepresenteerd werden. Huize Binnendijks is een geweldige plek om te vertoeven; het is inderdaad landelijk logeren met de “luxe van een hotel”.

Geplaatst in Huize Binnendijks

ZILVERDAG 21 MEI 2018

Kom, kijk en bewonder Zilverstad Schoonhoven

Zilverliefhebbers opgelet. Op 2e Pinksterdag is Schoonhoven Zilverstad the place to be. De historische binnenstad is die dag van 10.00 tot 17.00 uur één grote goud- en zilversmidswerkplaats. Verspreid over meer dan 140 plekken met paviljoens en stands is het overal zilver wat de klok slaat. Kom, kijk, bewonder én koop; want natuurlijk wordt veel van het moois die dag verkocht en hoef je niet met lege handen naar huis!

Zilversmeden laten je de fijne kneepjes van het vak zien en doen je versteld staan tijdens de demonstraties waar ze alles maken van de fijnste sieraden tot de prachtigste zilveren kunstwerken. Ook heten edelsmeden, graveurs, edelsteenspecialisten je welkom in de tientallen goud- en zilverateliers van de stad. Het zijn al die ateliers, samen met de enige Zilvervakschool van Nederland en het Nederlandse Zilvermuseum, die Schoonhoven al eeuwenlang dé zilverhoofdstad van het land maken. Niet alleen op 2e Pinksterdag, maar alle dagen van het jaar.

Wordt 2e Pinksterdag ook jouw Zilverdag? Maak er een gezellig dagje uit of een lang pinksterweekend van. Want naast al het zilver zijn er volop winkels, cafés en restaurants in Schoonhoven en omgeving. En je kunt er natuurlijk ook in een Bed & Breakfast of hotel logeren.

Geplaatst in Huize Binnendijks

FEEST!

Zilvermuseum opent een nieuwe tentoonstelling

Uitnodiging opening tentoonstelling
woensdag 18 april 2018 van 16.45 tot 19.00 uur

Wij nodigen u hierbij van harte uit voor de opening van: FEEST!
Op woensdag 18 april 2018 van 16.45-19.00 uur

Het Franse zilverhuis Christofle heeft ter ere van het 40-jarig jubileum van het Nederlands Zilvermuseum een groot deel van haar collectie beschikbaar gesteld voor de tentoonstelling FEEST!. Grote zilveren en verzilverde werken die gebruikt worden bij feestelijke gelegenheden of speciaal vervaardigd zijn voor feestelijke gebeurtenissen. Meer dan 100 unieke stukken uit de historische en hedendaagse collectie worden gepresenteerd op een 14 meter lange gedekte tafel. Waaronder indrukwekkende kandelabers, grootse vazen, wijnkoelers met een doorsnede van 70 cm, prachtige middenstukken, bewerkte wijnkaraffen en jardinières. Nog niet eerder is zoveel werk van Christofle bijeengebracht voor een tentoonstelling in Nederland.
Lees verder

Geplaatst in Huize Binnendijks

SILVER IN TIME

Silver Design in Time

Tentoonstelling
Een overzichtstentoonstelling van zilveren design objecten uit meer dan 100 jaar Nederlandse zilverindustrie. De nadruk ligt op de Nederlandse zilverindustrie, maar door verbondenheid met en invloeden van buitenlandse zilverfabrieken, worden ook objecten van buitenlandse zilverfabrieken getoond. De tentoonstelling laat de geschiedenis van design in de zilverindustrie zien. De opkomst, glorie en stagnatie in Nederland en de successen van de Dutch designers in het buitenland.

Het tentoongestelde zilver laat echter pas goed haar waarde zien als het in het juiste tijdsbeeld en in de juiste context wordt getoond aan de bezoeker. Daarom zijn voor deze tentoonstelling, een aantal domein experts als gastcurator uit verschillende musea uitgenodigd. Die elk op hun eigen deelgebied per decennium een beeld scheppen over de afgelopen 100 jaar. Door deze extra verdieping wordt het ontwerp in zilver in het juiste perspectief geplaatst, en krijgt de bezoeker op zeer toegankelijke wijze brede kennis aangeboden over het zilver en over de tijdgeest rondom de diverse decennia.

Geplaatst in Huize Binnendijks

Een nieuwe website

Hoewel de tijd even stil mag staan bij ‘Huize Binnendijks’, genietend van de rust en ruimte van deze mooie plek, wordt er nu toch gewerkt aan een vernieuwde website. Daarbij vertellen we niet alleen over ‘Huize Binnendijks’ maar willen wij u ook graag op de hoogte houden wat er nog meer te zien en te doen is rondom ‘Huize binnendijks’.

 

Geplaatst in Huize Binnendijks
Top